Een Travellerspoint blog

Hi friend, want to buy suit?

psst, need tuktuk? thailadies and pingpong, 50 baht i take you

semi-overcast 34 °C
Bekijk 2013-2014 & 2013-2014 - Planning op wvdveer's reiskaart.

Eerst maar bij het begin beginnen; Problemen op Schiphol! Het bleek achteraf (volgens de regels van Singapore Airlines) toch nodig te zijn om een exit ticket te kunnen tonen die binnen 3 maanden gebruikt wordt. Op verschillende websites werd al aangegeven dat het een kwestie van geluk is of je door de vliegmaatschappij geaccepteerd of geweigerd wordt. Ik had dus pech, maar gelukkig was dat snel op te lossen. Via m'n telefoon snel een goedkoop AirAsia enkeltje van Bangkok naar Singapore geboekt (30 euro) en er kon alsnog ingecheckt worden. Uiteindelijk werd er in Thailand natuurlijk totaal niet gekeken naar een eventueel exit ticket..

Eenmaal aangekomen in Bangkok bleek het alweer een graad of 34 te zijn, sta je daar in je sneakers en spijkerbroek.. Via de (gebruikelijk) filevrije tolwegen naar het centrum van Bangkok bleek een hele opgave. Binnen een paar minuten stonden we vast en begon de taxichauffeur zich te verontschuldigen dat het waarschijnlijk wel even zou duren tot we erdoor heen waren. De befaamde Bangkok trafficjams waar ik nog wel vaker mee te maken zou krijgen. Na 1.5 uur kwamen we aan uiteindelijk aan op de 'befaamde' Khao San Road. Ik stapte net de taxi uit en binnen een minuut hing er al een tuktuk driver aan m'n mouw, goed begin. :P

Khao San Road is een geval apart, mocht iemand ooit in Bangkok zijn; ga er vooral een keer heen, maar blijf er niet te lang. ;) Overdag word je om de 50 meter aangesproken of je een pak wilt laten aanmeten, een tuktuk nodig hebt of een 'excursie' wilt doen. 's Avonds komt de straat nog voller te staan met verkopers en gaan de clubs open. De combinatie van goedkope drank, veel Britten en ladyboys op jacht levert in ieder geval een plezierig avondje mensen kijken op.

Excuses voor enige vormen van zeeziekte die optreden bij het kijken van deze video. :P

Na twee nachten ben ik verhuisd naar een straat iets verderop, minder drukte en vooral minder verkopers. Het nieuwe hotel bevalt in ieder geval een stuk beter en de straat (Rhambuttri Road) is een stuk relaxter dan Khao San zelf. 's Avonds is het meestal een rondje lopen, ergens een biertje (1.5 euro voor 0,6 liter) pakken en eten bij de verschillende straatverkopers die Pad Thai, gegrild vlees, gefrituurde insecten en nog een hoop andere ondefinieerbare zaken verkopen.

De afgelopen dagen hebben voornamelijk in het teken gestaan van acclimatiseren, bezichtigingen bezoeken, shoppen en vooral acclimatiseren.. 36 graden zonder wind is toch best heet als je de hele dag in een betonnen oven rondloopt.. Gelukkig is de Chang koud en goedkoop. :) Morgen vertrek ik met de nachttrein naar het noorden (Chiang Mai). Voor zover ik nu weet lijken de temperaturen daar iets lager te liggen, overdag 30 graden en 's nachts een graad of 15.

Natuurlijk al een keer afgezet door een taxichauffeur, maar aldoende leert men. Op zich klonk 150 baht om bij het MBK Shoppingmall terecht te komen niet verkeerd, alleen op de terugweg wel met de meter aan gereden en toen bleek het +/- 80 baht te zijn. Zelfs bij twijfel toch maar de meter aan laten zetten en anders op zoek naar een andere taxi. :)

Grand Palace / Wat Phra Kaew
P1090270.jpg
P1090277.jpg
P1090289.jpg
P1090302.jpg

MBK Shoppingmall
P1110310.jpg

De overige foto's volgen nog een keer!

Geplaatst door wvdveer 4:46 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi Wilco
Het is goed te zien dat je goed aangekomen bent en het zal zeker een hele andere wereld zijn waar je terecht gekomen bent. Wij hebben nu te maken met temperaturen onder nul dus eigenlijk zijn wij wel jaloers op het weer daar. Ik hoop dat je nog veel meer mooie dingen gaat zien en we blijven je volgen. Groetjes van Marcel, Jolanda, Daan en Merel

door De cozijntjes uit Roosendaal

ziet er goed uit wilco zeker in het begin erg druk en warm maar dat is weer ff wennen hier lekker koud wie weet nog wel schaatsen.take care enjoy your day pap mam

door wilien

Hoi Wilco,
Goed te horen dat je gearriveerd bent! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg van je avonturen!

Heb je uiteindelijk dat pak gekocht? :P

Groetjes,
Robin & Mónika

door Robin

Kijk, een goed begin! Ga je nu ook echt van dat extra ticket gebruik maken of was het alleen een truc om toch in het vliegtuig te mogen stappen? :)

door Matthijs

Ziet er allemaal goed uit en goed om te horen dat je lekker verder trekt. Grote stad blijft maar een grote stad.

Goeie reis en we horen snel weer van je!

Art, Shirley en de kids

door Arthij

Ziet er mooi uit daar Wilco. Geniet van de omgeving en het weer (het is hier nu onder het vriespunt en heel NL staat natuurlijk vast omdat het sneeuwt, falers).

Zal ik je anders mijn maten ff doorgeven? Dan kun je een pak voor me meenemen.

door Erik

@Robin; Nee, ik heb geen pak gekocht. Misschien op de terugweg naar NL. :P

@Matthijs; Die ticket is inmiddels weer geannuleerd en de heffingen worden weer teruggestort op mn rekening!

@Erik; Als je wil dat ik een jaar met je pak rondloop in m'n rugzak kunnen we vast wel wat regelen. ;)

door wvdveer

Het is hier nu ook mooi,maar koud,bibber,bibber.
Daarom wonen wij in Nederland,groetjes,

door Oma,

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint