Een Travellerspoint blog

Pai

en de 762 bochten er naar toe.

sunny 30 °C
Bekijk 2013-2014 op wvdveer's reiskaart.

Met 12 mensen in een busje van Chiang Mai naar Pai. Van te voren kreeg ik al van mensen te horen dat de weg een uitdaging kan zijn. Aangezien er zo'n 762 bochten in de laatste 60km zijn waren deze waarschuwingen niet overdreven. Ook al heb ik zo'n 20 jaar geen last meer gehad van misselijkheid in de auto moest ik tijdens deze rit toch wel een paar keer extra slikken. Onderweg bleek dat ik niet de enige was; minimaal één busje stond in de kant stil terwijl er iemand op z'n knieën naast zat met een zakje in z'n handen.

Na een rit van +/- 3 uur had ik gelukkig weer vaste grond onder m'n voeten en stond ik in het centrum van Pai. Het eerste wat me opviel was het gebrek aan tuktuk- en taxichauffeurs die, normaal gesproken, nieuw gearriveerde toeristen zo ongeveer bespringen. Gedurende mijn verblijf in Pai zou echter blijken dat er bijna helemaal geen tuktuk's of taxi's rondrijden en bijna alles lopend, fietsend of op de scooter gedaan wordt. Pai is namelijk een klein (toeristen)dorpje wat voornamelijk leeft van het toerisme. De hoofdstraten staan vol met restaurantjes / barretjes waar de meest uiteenlopende gerechten besteld kunnen worden. Voor de mensen die hier ooit heen gaan; Ga vooral ontbijten bij 'Big's Little Café' en eet eens een curry in de 'Curry Shack'! 's Avonds wordt de hoofdstraat gevuld met marktkraampjes waar voornamelijk souvenirs en eten verkocht worden. Vooral de 'roti pancakes' zijn aan te raden, te verkrijgen met de meest bizarre vullingen (peanutbutter, nutella, cinnamon bijvoorbeeld) die verrassend goed smaken!

IMG_20130126_211235.jpg
P1260433.jpg
P1260440.jpg
P1260442.jpg

Na een paar dagen in het geboekte hostel te hebben geslapen bleek dat je voor dezelfde prijs een eigen bungalow in het centrum van Pai kon krijgen. Na dit gezien te hebben was de keuze snel gemaakt en had ik voor 5 euro per nacht mijn eigen bungalow! Dit guesthouse was ook het 'eindstation' van de groep die in Chiang Mai is ontstaan. Het grootste deel is vanuit Pai doorgegaan naar Laos, terwijl anderen naar het zuiden zijn vertrokken of bijna weer naar huis gaan. Het waren een hoop gezellige etentjes, ontbijtjes en relaxte uurtjes!

IMG_20130122_141925.jpg
P1270445.jpg

De eerste avond sprak ik iemand die net begonnen was met een week Muay Thai training en hier erg enthousiast over was. Uiteindelijk besloot ik om wat langer in Pai te blijven en een week Muay Thai te gaan doen. Er wordt twee keer per dag getrained; van 8:00 - 10:00 en 15:00 tot 17:00. De volgende ochtend stond ik dus om 8 uur in de 'gym', klaar om een dag af te zien. De training begint met een tijdje touwtje springen (wonderbaarlijk hoe snel je beter wordt als je het een tijdje moet doen :P) en rekoefeningen. Daarna wordt er uitleg gegeven over de verschillende technieken (houding, stoten, schoppen, knieen, ellebogen etc) waarna het tijd is om deze geleerde technieken te oefenen met één van de Thai (Bee - Eigenaar / Kampioen Muay Thai, Tree, Charlie, Eé , Turbo). Allemaal hebben ze op hoog niveau Muay Thai beoefend en lijkt het allemaal zo makkelijk als ze het voordoen..

P1280448.jpg
P1280451.jpg

Na een kwartier afzien (afgewisseld met pushups / situps) heb je over het algemeen wat tijd om zelf even op een stootzak te oefenen. In de loop van de ochtend moet er dan ook nog wat aan de conditie / schenen gedaan worden en moet er 50x met links en 50x met rechts bodykicks uitgevoerd worden op de stootzakken. Waarna er als 'cooling down' situps / side situps / crunches / planks / legraises gedaan moeten worden. Nu zijn deze oefeningen op zich niet zo zwaar, maar iedereen moet één voor één tot 10 tellen. Over het algemeen zijn er 20 mensen tijdens een training dus moeten er zo'n 200 situps, 400 side situps, 200 crunches, 200 seconden planks etc gedaan worden.. Tijdens deze oefeningen loopt er ook een Thai rond met een klein stokje om aan te geven of je het goed doet of niet. Tenzij ze in een lollige bui zijn en iedereen maar tikjes gaan geven, stelletje grapjassen. :P

P1280453.jpg

Op de 3e dag bleek dat m'n linkervoet het niet echt eens was met de inzet op de stootzakken en besloot om op te zwellen. De dagen daarna heb ik met links eigenlijk weinig kunnen doen en heb ik ook een aantal ochtendtrainingen overgeslagen omdat ook mijn rechtervoet moeilijk begon te doen.

Op maandagochtend nog één training gedaan waarna het weer tijd was om terug te gaan naar Chiang Mai. Deze rit was niet veel beter, helemaal niet toen de chauffeur besloot om met z'n busje een BMW bij te houden in de bochten. :P Binnen 3 uur waren we gelukkig weer terug in Chiang Mai waar ik direct mijn treinticket naar Bangkok heb geboekt. Helaas waren er geen bedden meer beschikbaar, en ook geen airco. Dat wordt dus 13 uur in een 'reclinable chair' met daar achteraan (na +/- 3 uur wachten in Bangkok) een treinrit van +/- 5 uur naar de grens met Cambodja. Gelukkig had ik eerst nog 2 nachten door te brengen in Chiang Mai!

In Aoi Garden weer bijgepraat met Hannah die een paar dagen geleden vanuit Pai naar Chiang Mai was vertrokken om vrienden te ontmoeten. Daar ook twee Amerikanen ontmoet die van plan zijn om op de fiets via Laos naar Cambodja te gaan en hun laatste voorbereidingen aan het treffen waren. Het is wel een erg gaaf idee, alleen iedereen die ik spreek over een dergelijke onderneming maakt zich voornamelijk zorgen over alle honden die hier rondlopen (zwerf en 'huis'honden). Bij een gemiddeld fietstochtje heb je vaak wel een paar honden op je pad die niet altijd even vriendelijke zijn, laat staan de gemiddelde hond die je op het platteland tegenkomt..

Na 2 avonden gezellig eten / drinken (zie video voor filmpje van ijs!) en een dag tempels bezoeken is het bijna weer tijd om richting het station te vertrekken.

P1290490.jpgP1290483.jpgP1290479.jpgP1290478.jpgP1290476.jpgP1290473.jpgP1290472.jpgP1290471.jpgP1290468.jpgP1290465.jpgP1290464.jpgP1290460.jpgP1290459.jpg

Ik zal het noorden van Thailand missen, maar het volgende bericht zal vanuit Cambodja geplaatst gaan worden!

Geplaatst door wvdveer 23:09 Gearchiveerd in Thailand

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat onwijze mooie fotos en dit land zal je zeker wel missen. Filmpje met ijs erg leuk,ziet er heel goed uit.thanks weer voor je verslag en take care en geniet ervan dikke kus

door wilien

super wat jij allemaal al gezien heb, en wat maak je prachtige foto's.
Zo te zien geniet je enorm.
We blijven je volgen.
heel veel plezier en tot de volgende mail.
Groetjes Hans en Marty

door marty

Ha die Wilco. Ik ben gewoon aan het genieten van jouw reisverslag dus kan me voorstellen hoe jij het allemaal ervaart ! Veel plezier en maak de blog maar ellenlang !

Groet, John

door John Leijser

Hoi Wilco,
Wat geweldig zo'n reis! Mooie foto's en zoals je het omschrijft..... net alsof we er bij zijn.
Filmpje over het ijs maken was erg leuk, apart hoe ze dit maken.
Groetjes en we blijven je volgen.
Petra en Marcel

door Petra

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint